Expositie Sijthof
Expositie en presentatie van het project Reizen zonder voetspoor

(01-10 t/m 22-11 2022)  –  Frederiek Nelissen en Wil Uitgeest

Het verhaal van een reis, een reis zonder voetsporen…

Met schilderijen, proza en poëtische tekst.  Opening: zaterdag 1 oktober, 15:30.

Een expositie van schilderijen van Frederiek Nelissen samen met  proza en poëzie teksten van Wil Uitgeest.. Dit werk zal in 2023 in boekvorm verschijnen.  In dit boek zullen de lotgevallen van een vrouw worden beschreven die zij meemaakt op haar reis tussen dood en een nieuwe geboorte.
Vanaf 2019 werken Frederiek Nelissen en Wil Uitgeest aan dit project, dat letterlijk en figuurlijk over grenzen gaat. Hun werkwijze is vergelijkbaar met hoe bijvoorbeeld een historische roman tot stand komt: gebaseerd op een gedegen studie van wat bekend is over de tijd waarin zo’n roman zich afspeelt, gezien door de lotgevallen van één hoofdpersoon die in die tijd leefde. Het werk van Frederiek en Wil is gebaseerd op enerzijds onderzoek van wat er over het leven tussen dood en nieuwe geboorte bekend is. Tegelijkertijd is het  als een verhaal geschreven waarin ook fictie een rol speelt. De hoofdpersoon verteld  haar ervaringen en belevenissen in deze wonderlijke reis.

De grote liefdesdaad

Een verhaaltje over de dood.

van Faucon Raphaël de Klyn

met schilderijen van Frederiek Nelissen

Verwacht in 2022.

Enkele beelden uit het verhaal.

‘Uit de verf komen’

Is het motief van een serie schilderijen .In deze serie zijn een aantal grote doeken te zien waarin steeds één kleur de hoofdrol speelt. Zoals  karmijnrood , oranje,  goud, diep rood ,indigo en smaragd groen. Wat wil het oranje, het karmijn of het diepe rood? Hoe kunnen deze  zó  uit de verf komen dat ze zichtbaar kunnen worden in wie zij in wezen zijn…net als een mens die zichtbaar kan worden doordat zij gezien wordt… Welke andere kleuren kunnen in dit kleurgesprek de hoofdpersoon versterken? .Een onderzoek….