Actueel

 Feestelijke boekpresentatie

 Frederiek Nelissen en Wil Uitgeest presenteren hun kunstboek Reizen zonder voetsporen – tussen sterven en een nieuwe geboorte op 7 oktober  in Galerie de Gehoorzaal, Den Dolder, op 4 november in het Vreedehuis, Den Haag en op 10 december in de Zonneboom, Leiden. Tijdens de presentaties exposeert Frederiek schilderijen die zij voor het boek gemaakt heeft. De expositie in het Vreedehuis zal van 17 oktober tot 24 november te zien zijn. Allen zijn welkom!

Bij de presentatie wordt een tentoonstelling van de in het boek opgenomen schilderijen ingericht. Een korte film, een voordrachtskunstenaar en
een interview met nagesprek met de twee beide kunstenaars, zetten deze presentatie in een veel-kleurig licht.
 

Locatie : Galerie‘De Gehoorzaal’
Adres   : Vijverhof 41, Den Dolder
Tijd       : 13:30 uur tot 17:30 uur

Aanmelden: [email protected]

Op zowel 7 als 8 oktober is van 13:30 tot 17:30 de expositie geopend, in aanwezigheid van Wil en Frederiek.

 

Vanaf 2019 hebben Frederiek Nelissen en Wil Uitgeest aan dit project gewerkt, dat letterlijk en figuurlijk over grenzen gaat. Hun werkwijze is vergelijkbaar met hoe bijvoorbeeld een historische roman tot stand komt: gebaseerd op een gedegen studie van wat bekend is over de tijd waarin zo’n roman zich afspeelt, gezien door de lotgevallen van één hoofdpersoon die in die tijd leefde. Het werk van Frederiek en Wil is gebaseerd op enerzijds onderzoek van wat er over het leven tussen dood en nieuwe geboorte bekend is. Tegelijkertijd is het  als een verhaal geschreven waarin ook fictie een rol speelt. De hoofdpersoon verteld  haar ervaringen en belevenissen in deze wonderlijke reis. 

De grote liefdesdaad

Aan de hand, van een tedere vertelling voor volwassenen,
beleven wij de reis die de ziel doormaakt tussen de dood en een nieuwe geboorte. Een verhaal over twee kleine meisjes, en de machtige sferen van de planeten en de sterrenwereld. En hoe alles met elkaar verbonden is.

‘Uit de verf komen’

Is het motief van een serie schilderijen .

In deze serie zijn een aantal grote doeken   ( 1.20 x 1.00)  te zien waarin steeds één kleur de hoofdrol speelt. Zoals  karmijnrood , oranje,  goud, diep rood ,indigo en smaragd groen. Wat wil het oranje, het karmijn of het diepe rood? Hoe kunnen deze  zó  uit de verf komen dat ze zichtbaar kunnen worden in wie zij in wezen zijn…net als een mens die zichtbaar kan worden doordat zij gezien wordt… Welke andere kleuren kunnen in dit kleurgesprek de hoofdpersoon versterken? .Een onderzoek….